OMV har søkt om tillatelse til å bore 7324/7-2.,OMV traff blink i Wisting Central i PL 537 i høst, men måtte konstatere at den andre brønnen i lisensen, Wisting Alternative, var tørr . Nå har operatøren søkt om å få bore 7324/7-1 Wisting Main.

LES OGSÅ: Wisting gir håp for Hoop

Brønnen er lokalisert 262 km nord-nordvest for Nordkapp, og 182 km sørøst for Bjørnøya. Vanndypet på lokasjonen er ca. 418 meter.

Wisting Main skal teste Realgrunnen subgruppe (Stø-, Tubåen- og Fruholmenformasjonene), for så å avslutte brønnen etter å ha boret inn i Intra Snaddformasjonen. Total dybde for brønnen er 1700 meter.

Mens de to forrige Wisting-brønnene ble boret med «Leiv Eiriksson», tar OMV denne gangen i bruk semien «Transocean Barents», med planlagt oppstart tidligst 20. mars neste år. Varigheten av operasjonen er estimert til 100 dager ved funn av hydrokarboner inkludert brønntest. Det planlegges for tradisjonell brønntest med brenning av hydrokarboner ved et eventuelt funn. Estimert varighet for tørt hull er 43 dager.

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Forrige artikkelCeona med Solstad-kontrakt
Neste artikkelOseberg-reservene mer enn doblet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR