Det indiske oljeselskapet ONGC Videsh Ltd (Oil and Natural Gas CorporationVidesh Ltd) vil inn som partner med Rosneft i Barents- og Karahavet.

Selskapet har formelt henvendt seg til Rosneft med tilbud om partnerskap i et av sistnevntes prosjekter på russisk-arktisk sokkel. Ifølge Barentsobserver og den indiske avisen Economic Times ønsker ONGC at den russiske stat skal redusere sin 67 prosents andel i prosjektene Statoil, Exxon og Eni allerede er inne i, og gi rom for nok en partner. Alternativt vil ONGC inn i en av lisensene hvor Rosneft så langt ikke har inngått noen avtale med en utenlandsk partner.

Overfor Economic Times bekrefter ONGC Videsh Ltd at de vil være fornøyd med en mindre andel enn den 33 prosents andelen Statoil og de andre utenlandske selskapene har fått, og nevner åtte prosent som et mål.

ONGC har tidligere vist interesse for onshore-prosjketet Yamal LNG som Novatek og Total står for, har selv ingen erfaring fra arktis, men står for 77 prosent av Indias oljeproduksjon og 81 prosent av landets gassproduksjon. Den indiske stat eier 74 prosent av ONGC Vidish.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR