Dea Norge og partnerne planlegger å levere utbyggingsplan for Zidane i Norskehavet i 2016.

– Det er flere faktorer som gjør at vi nå har som mål å levere plan for utbygging og drift til myndighetene neste år. Alle involverte parter har arbeidet hardt det siste året og bidratt konstruktivt til å øke verdien av Zidane-prosjektet. Dette har bidratt til å forenkle de konseptuelle løsningene. I tillegg har en ny markeds- og konkurransesituasjon også hatt positiv innvirkning, sier kommunikasjonskonsulent Nicoline Skrent-Ellingsen i Dea Norge til Offshore.no.

I september i fjor annonserte selskapet at de ikke ville levere plan for utbygging og drift (PUD), og at prosjektet ville bli utsatt på ubestemt tid.

– Ytterligere forbedring av verdiskapingen er nødvendig for å gjøre prosjektet mer robust, sa administrerende direktør Hugo Sandal i RWE Dea Norge i fjor høst.

Les mer: Zidane utbyggingen utsettes

Ifølge Offshore er planen er fortsatt å bygge ut Zidane med en havbunnsramme med tilknytning Heidrun-plattformen. Der skal gassen bli prosessert og eksportert videre til markedet gjennom Polarled-rørledningen, som ble lagt ferdig i slutten av september.

Les mer: Statoil: – Polarled-rørledningen komplett

Dea Norge er operatør for Zidane-feltet, og har en 40 prosents eierandel. Partnerne er OMV, Maersk Oil og Edison, hver med 20 prosent.

Ressursanslaget er 17,1 milliarder standard kubikkmeter gass og 0,4 millioner kubikkmeter kondensat.

Forrige artikkelHemmelighetene bak brennende is
Neste artikkelIKM Consultants skifter beite

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR