Representanter fra Storbritannia og den norske industrien skal se på muligheter til å arbeide sammen på store offshoreprosjekter som for tiden blir tapt til Østen.,Energiministern i Storbritannia, Michael Fallon, vil øke konkurransekraften i å sikre mer virksomhet i Nordsjø-prosjekter.

Det ventes at en rekke betydelige prosjekter skal godkjennes i Nordsjøen over de neste par årene. Departementet for energi og klimaforandringer i UK skriver i en pressemelding at de håper at en ny modell vil gjøre at britiske bedrifter kan støtte en dynamisk verdikjede som opprettholder høy kvalitet på jobber i Storbritannia og Norge.

Storbritannias energiminister vil delta på møter med energiministeren Tord Lien og statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Dilek Ayhan. Han vil også møte ledende energiselskaper på Oslo Energy Forum.

Norge spiller en betydelig rolle i den britiske energimiksen, gjennom gass-og oljeimport og investering i britisk fornybar energi. I 2012 var Norge kilden til 55 prosent av Storbritannias gassimport og 46 prosent av oljeimport, som representerer over en tredjedel av Storbritannias totale primærenergibehovet.

– Storbritannia har en lang historie med kompetanse innen olje-og gasstjenester. Når nye muligheter for leting og utvikling dukker opp, er det viktig at vi jobber sammen med Norge for å sikre at vi sikrer kontrakter i Nordsjøen, for å støtte hundrevis av arbeidsplasser og øke veksten her, snarere enn i det fjerne Østen, sier energiminister i Storbritannia, Michael Fallon.

I Storbritannia har regjeringen allerede utviklet et sett av konkrete tiltak i “Oil and Gas Industrial Strategy” publisert i fjor. Disse tiltakene omfatter kompetanseutvikling, bedre tilgang til finansiering, sikkerhet offshore og avvikling.

Forrige artikkelTommel opp for F-West
Neste artikkelStabil produksjon i januar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR