Hver tredje uke skjer det en uønsket fall-hendelse på norsk sokkel på grunn av at en bolt har løsnet.,Det kommer frem i en undersøkelse Nord-Lock har gjort etter en gjennomgang av 3.000 uønskede hendelser registrert på Oljefakta.no .

– Jeg er overrasket over at det skjer så hyppig, sier sales manager Petter Viken i Nord-Lock under sitt innlegg på ONS Norway i Stavanger.

– Boltsikring er et tema som er blitt glemt, og det er kanskje på tide å være litt innovativ på det området. Boltene er utsatt for vibrasjoner og belastninger. Når bolten er sikret med en metode som ikke tåler dette, så vil bolten løsne.

Løsningen
Nord-Lock mener de kan redusere antall fallende gjenstander.

– Nord-Lock har utviklet en metode for å sikre boltene som kan garantere at boltene ikke vil løsne, sier Viken

– Man vil i tillegg til det slippe å betale store summer på vedlikeholdsjobb med å ettertrekke bolter som har løsnet. Når man tenker på sikkerheten på riggen vil dette ha en stor betydning, sier han.

I dag kreves det at man etterstrammer og kontrollerer 25 prosent av boltforbindelsene hvert år på installasjonen, noe som gjør at man i løpet av en fireårsperiode har kontrollert samtlige bolter.

Ifølge Nord-Lock vil deres løsning kun kreve sporadisk kontroll av bolter hvert femte år.

Forrige artikkelBiotitt var tørr
Neste artikkelHeinsa Mekaniske vinner Gullfaks-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR