Norge burde ha en sikkerhetsgjennomgang på sine hjemlige olje- og gassanlegg og annen kritisk infrastruktur etter terrorangrepet i Algerie, mener Olje- og energiminister Ola Borten Moe.

– Man trenger kanskje ikke ha væpnede vakter på anleggene, men alle tiltak for å bedre sikkerheten bør vurderes, sa Borten Moe i et intervju Dow Jones Newswire publiserte torsdag. Ifølge nyhetsbyrået ble dette sagt i forbindelse med at statsminister Jens Stoltenberg oppdaterte Stortinget på hendelsene på BP/Statoil/Sonatrachs anlegg i Algerie.

Videre gjør artikkelen en oppsummering på landanlegg som kan være mulige terrormål, inkludert Snøhvit, Nyhamna og Kårstø. Den konstaterer at kun gjerder, og av og til ubevæpnede vakter, er det eneste som beskytter anleggene mot eventuelle terrorangrep som potensielt kunne stoppe norsk gasseksport til det europeiske kontinentet og Storbritannia.

– Sikkerheten ved norske anlegg er delt ansvar mellom selskapene, politiet og regjeringen, sier Borten Moe til Dow Jones. På direkte spørsmål om det er “en reell mulighet for at Norge kommer til å plassere væpnede vakter på sine olje- og gassanlegg,” svarte Borten Moe:

– Jeg er ikke overbevist om at å plassere væpnede vakter på all kritisk infrastruktur er det første vi kommer til å gjøre. Han mente en slik ordning ville være svært forskjellig fra den norske måten å tenke sikkerhet på, men at “vi må ikke være naive heller.”

Forrige artikkelGrevlingen med amerikansk sponsor
Neste artikkelEn real fagdag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR