Verken kraftselskapene eller oljeselskapene vil betale for rensing av CO2, selv etter nyheten i går om at investeringer i renseanlegg kan halveres i forhold til det som er kjent før.

Av:Torstein Schjølberg

– Staten må ta regningen for rensning og transport for klimagassen.

I følge Adresseavisen er administrerende direktør Johan Hovland i Industrikraft Midt-Norge (IMN) og Ole Rønning som er administrerende direktør i Naturkraft skjønt enige om at staten må ta regningen for rensning og transport for klimagassen.

Dette er også helt i tråd med det miljøbevegelsen Bellona foreslår i sin nylig fremlagte rapport.

Fjerning av den omstridte klimagassen har dermed mer enn noen gang blitt et politisk spørsmål.

Både Arbeiderpartiet og SV har signalisert klart at staten må inn å betale, men de har ikke sagt hvor mye de mener staten skal bidra. Senterpartiet har vært mer diffus, og partiledelsen har sagt at de ikke vil betale noe renseanlegg før staten slipper å betale for CO2 kvotene. En slik fremgangsmåte har både Industrikraft og Naturkraft avvist, ifølge Adresseavisen.

Regjeringspartiene derimot har vært langt mer lunkne til å betale for CO2 rensningen til tross for at statsminiser Kjell Magne Bondevik (KrF) i går sa at han forventet at de gasskraftverk som bygges, må ha renseanlegg. Oljeminister Thorhild Widvey (H) har flere ganger gitt uttrykk for skepsis mot at staten skal bruke milliarder av kroner på CO2 rensing, og har vist til at det ikke er stilt noe krav om rensing til de tre gasskraftverkene som har fått konsesjon,skriver avisen.

Forrige artikkelKlimaet i Nordsjøen forbedret
Neste artikkelStørste storskjerm i oljesektoren?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR