Etter forhandlinger denne helgen har styret i Prosafe snudd på flisa og anbefaler nå sine aksjonærer om å si ja til tilbudet om oppkjøp fra BW Offshore.

Av Inger Johanne Stenberg

Om Prosafe og BW Offshore slår pjaltene sine sammen betyr det dannelsen av den neste største utleieoperatøren av flytende produksjons-, lagrings- og lossingsfartøy.

Prosafe sa i midten av august at de ikke ville anbefale aksjonærene å si ja til tilbudet fra BW Offshores om oppkjøp. Da var Prosafe misfornøyd med tilbudet, noe som BW Offshore har tatt til etteretning.

– BW Offshore vil justere tilbudet ved å øke tilbudet per aksje til tre kroner. Tilbudet vil dermed bli 1,2 BW Offshore-aksjer og tre kroner i kontanter per Prosafe-aksje, skriver BW Offshore i en børsmelding.

Dette tilbudet vi være gyldig frem til 30. september 2010.

– Vi vil skape en industriledende FPSO-operatør med et globalt fotavtrykk som er velposisjonert for å utnytte vekstmuligheter som vi ser i markedet. FPSO-sektoren trenger større enheter som kan møte de stadig økende krav fra kuner og regelverk, sier styreleder Ronny Johan Langeland og styremedlem Andreas Sohmen-Pao, i henholdsvis Prosafe Productions og BW Offshore.

BW Offshore har også i dag offentliggjort at de vil selge alle aksjene sine i datterselskapet APL til National Oilwell Varco.

Forrige artikkelBourbon-kontrakt for Palantir
Neste artikkelForlenger EMGS-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR