Statoil og resten av partnergruppen for Vilje-feltet i Nordsjøen har blitt enige om å gå videre med Vilje Sør-utbyggingen. PUD er allerede innsendt som en del av Vilje.

TIL ALVHEIM: Vilje Sør skal knyttes opp mot Alvheim FPSO
(Foto: Marathon)

Vilje Sør er dermed allerede godkjent, og partnergruppen kan bygge ut etter gjeldende forusetninger.

Det oljeproduserende Viljefeltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, ikke langt nord for Heimdal. Vilje Sør blir den tredje brønnen på feltet, og blir den minste av Statoils fast track-prosjekter så langt.

Kjapt og greit
Totalt vil Vilje Sør bestå av en standard bunnramme med én brønn. Den kobles til eksisterende infrastruktur for prosessering, Marathon-opererte Alvheim, via et 19 kilometer langt rør samt kontrollkabler.

Feltet skal bygges på eksisterende havbunnsstruktur, og vil derfor ikke kreve noen modifikasjoner topside.

Bunnrammen er allerede under konstruksjon hos Aker, og skal på plass i løpet av sommeren 2013. Like etter skal brønnen kompletteres, og mot slutten av 2013 skal produksjonen være i gang.

Utvinnbare reserver for Vilje Sør er beregnet til 7,6 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig olje. I 2014 forventes en netto oljeproduksjon på cirka 5 000 fat per dag fra Vilje Sør-brønnen. Totale investeringer er estimert til 1,1 milliarder kroner (løpende).

Dette blir den sjette fast track-satsingen Statoil har vedtatt i 2011, og nå gjenstpr bare Vilje Nord. Nye prosjekter som kan være på vei inn inkluderer Fram H Nord og Svalin C.

For en komplett oversikt over kommende prosjekter på norsk sokkel, se vår Field Development Guide i fjerde 2011-utgave av vårt anerkjente bransjeblad PetroNews.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR