15. januar lukkes borevinduet på Goliat-feltet. Eni Norge har dermed ca 80 dager på seg til å utføre boringen av de tre brønnene på Goliat, mens selskapet tidligere har anslått at vil ta ca 130 dager. -Umulig at de kan rekke alle tre brønnene, sier fagfolk. -Ingen dramatikk om det blir boret i færre enn de tre planlagte, sier Eni Norge.

Borekampanjen var av Eni Norge i søknaden til SFT vurdert til å vare totalt ca. 130 dager dersom alle tre brønnene på Goliat-feltet skulle bores.

Kommer boringen i gang 1. november, har selskapet 76 dager å gjøre det på.

Umulig
– De kan umulig rekke å bore ferdig tre brønner innen 15. januar, iallefall ikke i Barentshavet på denne årstiden, og selv om riggen heter Eirik Raude, mener fagfolk i bransjen som Petromagasinet.no har vært i kontakt med.

– Den enkelte brønn skal bores ferdig, og ser man at det ikke er muligheter for å fullføre boringen for eksempel på den tredje brønnen, må all boring av denne brønnen utsettes.

Ingen dramatikk
I følge Eni Norge er det helt normalt at man planmessig legger opp til boring i et visst antall brønner. Selskapet ser derfor ingen dramatikk i øyeblikket i at det blir færre boringer enn det som er lagt inn i planen.

– Men vi håper selvsagt uansett på en raskest mulig beslutning fra Miljøverndepartementets side, sier selskapet.

Uvisst
Riggen Eirik Raude er forsinket av helt andre grunner enn den politiske behandlingen. Hadde riggen vært klar i begynnelsen av september, ville den forlengt vært på plass på Goliatfeltet.

Tilfeldigheter medførte altså at saken ikke fikk full aktualitet mens tidligere miljøvernminister Hareide satt i stolen.

Selv om miljøvernminister Bjørnøy skulle bruke en brøkdel av tiden som forgjenger Hareide hadde disponibel til å gjennomføre Miljøverndepartementets behandling i saken, går det uansett mot at leteboringen på Goliat-feltet blir gjennomført med færre boringer enn planlagt.

Det er uvisst hvor lang tid miljøvernminister Bjørnøy vil bruke på sin behandling av saken.

«Eirik Raude» er på vei til Goliat, og vil klar til å starte boringen i løpet av noen dager.

Fakta om Goliat-saken

Forrige artikkelSabotasje stanser Iraks oljeeksport
Neste artikkelFuglevirusfrykt på oljeinstallasjonene i Nordsjøen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR