For å oppdage oljesøl har Vissim utviklet et omfattende bibliotek av mønstergjenkjenning og analysealgoritmer for å studere bølgereflekser.,Oljesøldeteksjonsmodulen for blant annet offshoreinstallasjoner, er basert på video fra radar.

Vissim startet forskning med oljeutslippdeteksjon og bølgerefleksanalyse basert på standard marineradarer i 2002.

For å oppdage oljesøl har selskapet utviklet et omfattende bibliotek av mønstergjenkjenning og analysealgoritmer for å studere bølgereflekser. Det forteller Espen Fjellheim, product manager i Vissim. Han sammenligner deteksjonen med satellitt, hvor du kun får ett bilde for eksempel hver 4., 8. eller 12. time.

– Her får du et bilde hvert sekund. Integritetsevnen er mye høyere, noe som gjør det mulig å gjennomføre automatisk deteksjon, sier Fjellheim.

Han forteller at det i øyeblikket blir gjort arbeid for å definere en standard for hvor raskt for eksempel en lekkasje skal oppdages.

– Du kan definere kriteriene for når du ønsker en advarsel. Som for eksempel hvor stort område eller hvor raskt en deteksjonen skal skje. Men da er muligheten for hyppigere falske alarmer også større, sier Fjellheim.

Forrige artikkelBiotitt var tørr
Neste artikkelHeinsa Mekaniske vinner Gullfaks-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR