Overtar ti prosent av Tullow Oils Nordsjø-lisens.

VNG Norge har inngått en avtale med Tullow Oil overtagelse av 10 prosent av andelene i PL 550 i Nordsjøen, altså lisensen Gotama-prospektet skal bores i.

LES OGSÅ: Grønt lys for Gotama

PL550 ligger i samme område som PL 741 og PL 742 – to lisenser som ble tildelt VNG i TFO 2013. LIsensen er også i nærheten av Brage -feltet, og man håper på at et eventuelt funn kan knyttes til eksisterende infrastruktur.

– Dette er i tråd med strategien vår om å kjøpe oss inn i prospektive lisenser, slik at vi kan aksellerere leteprosessen og opprettholde et høyt aktivitetsnivå for boring av nye letebrønner. Med denne transaksjonen, sammen med fjorårets TFO-tildelinger, øker vi tilstedeværelsen vår betydelig i et av kjerneområdene våre, sier administrerende direktør i VNG, Atle Sonesen i en melding.

Gotama-letebrønnen hadde opprinnelig planlagt oppstart i februar, men man venter fremdeles på semien «Borgland Dolphin», som for øyeblikket er opptatt med å bore et sidesteg for Wintershall i Norskehav-prospektet Solberg . Ifølge VNG er oppstarten nå planlagt iløpet av april.

Tullow Oil er operatør i PL550 med en andel på 80 prosent, med partnerne VNG (10 prosent) og Det norske (10 prosent).

Forrige artikkelMeklingsfrist ved midnatt
Neste artikkelMarine Contracting landet Petrofac-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR