Lundin har startet boringen av Nordsjø-brønn.,Letebrønn 33/12-10 S ligger i PL 631 i Vollgrav South -prospektet i Nordsjøen, og ifølge operatøren er boringen nå startet.

Brønnen skal undersøke hydrokarbonpotensialet i Vollgrav South-prospektet i PL 631, som ligger 150 km vest for Florø mellom Gullfaks og Statfjord .

Hovedmålet med brønn 33/12-10 S er å teste reservoaregenskapene og hydrokarbonpotensialet i øvre jura sandstein tilsvarende reservoaret i Borg -funnet (som er en del av Tordis -feltet, oppdaget av Saga Petroleum 20 km lenger nord i 1992). Lundin Petroleum anslår Vollgrav South-prospektet til å ha potensial til å inneholde uriskede, brutto potensielle ressurser på 57 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe).

Den planlagte totale dybden er 3050 meter under havflaten, og blir boret med «Bredford Dolphin.» Boringen er ventet å ta ca 55 dager.

Lundin Norge er operatør og har en 60 prosent andel i PL631. Partnerne er Bayerngas med en 30 prosents andel og Fortis Petroleum med en 10 prosents andel.

Forrige artikkelSvenska Petroleum Exploration er prekvalifisert
Neste artikkelLeverer mud-retur system til Shell

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR