Sevan Marine prøvde å selge rigger sist gang i 2008 uten hell, nå prøver det igjen.

Av Inger Johanne Stenberg

Sevan Marine har i dag en borerigg i drift, «Sevan Driller», og en under bygging, «Sevan Brazil», disse vurderes nå enten solgt eller skilt ut og børsnotert separat, det skriver Dagens Næringsliv.

I 2008 vurderte også Sevan Marine å selge helge riggdivisjonen. I begynnelsen av 2009 var det inngått en intensjonsavtale med en norsk kjøper om en av riggene, og aksjekursen gikk opp for Arendalsselskapet Sevan Marine. Ikke lenge etterpå skal kjøperen ha trukket seg på grunn av manglende finansiering, og kursen gikk ned igjen.

Sevan Marine har selv den siste tiden slitt med finansiering og nedetid på førstenevnte rigg, «Sevan Driller», som er på jobb for Petrobras i Brasil. Denne uken ble det klart at de tar opp et kriselån på 700 millioner kroner, med en rekordhøy rente.

I dag har selskapet i tillegg tre flytende produksjonsenheter (FPSO) i drift, og tre under bygging. Samtidig har flere operatører på norsk sokkel meldt om mulighet for å velge Sevan FPSO til sine utbygginger. Blant annet Lundin og Luno-utbyggingen, Det norske og Frøy-utbyggingen, samt BG og Jordbær-utbyggingen.

Forrige artikkelWestcon går nordover
Neste artikkelUlstein bygger på egen regning

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR