Statoil vurderer om det skal plasseres redningshelikopter på Skrugard-feltet i Barentshavet. (Illustrasjon: Arkivfoto)

Informasjonssjef Ole Anders Skauby i Statoil forteller til NRK Nordnytt at det vil øke beredskapen også overfor annen aktivitet i området.

I et møte med Petroleumstilsynet nylig redegjorde Statoil for utbyggingsplanene ved feltet. Her var sikkerhet og beredskap et sentralt tema.

– Vi må vurdere hvorvidt det skal være redningshelikopter på installasjonen, eller på land, sier Skauby til NRK Nordnytt.

Skrugard ligger nord for både Snøhvit og Goliat, og omtrent midt mellom Finnmarks-kysten og Bjørnøya. Et helikopter her vil ikke bare være en sikkerhet for oljeaktiviteten.

– Redningshelikoptere som er plasssert i havet har en avtale med myndighetene om å delta i redningsaksjoner utenom petroleumsvirksomhet, sier Skauby.

I dag ivaretar Statoil beredskapen i havområdene gjennom et redningshelikopter plassert i Hammerfest.

For Hovedredningssentralen vil et ekstra redningshelikopter i nord være kjærkomment, ifølge avdelingsdirektør Tore Wangsfjord.

– Vi vil syns det er et positivt bidrag til den samla beredskapen, særlig i Nord-Norge. I dag har vi bare to redningshelikoptre som skal dekke hele landsdelen, så alle bidrag er kjærkomne, sier han til NRK Nordnytt.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR