Suncor Energy Norge skal bore en avgrensingsbrønn til funnet de gjorde i Statfjordformasjonene med sin letebrønn 34/4-1S i 2009, da under navnet Petro Canada. Blir brønnen en suksess, går det mot utbygging.

I 2009-brønnen påviste selskapet nesten 136 millioner fat utvinnbar olje og 6,6 milliarder kubikkmeter utvinnbar gass i Statfjord sandstein, men kunne ikke teste brønnen. I 2010 ble funnet derfor fulgt opp med brønnen 34/4-13S , hvis hensikt var å påvise petroleum i Statfjordformasjonen av tidlig jura alder. Denne ble boret til en vertikal dybde på 4273 meter og påtraff olje i Statfjordformasjonen, men størrelsen ble aldri avklart
selv om det ble gjennomført en formasjonstest med maksimum produksjonsrate på 1600 standard kubikkmeter (Sm 3 ) olje per dag gjennom en 28/64 tommer dyseåpning. Nå vil selskapet bore en avgreningsbrønn for å avgjøre det kommersielle potensialet i formasjonen, og har informert norske myndigheter om at de, avhengig av resultatet, vurderer en utbygging av den sørlige Beta -strukturen.

Vil teste
Letebrønnen, 33/6-3S ligger på 331 meters havdyp 14 kilometer nordvest for Snorre B -plattformen, og vil bli boret som en avviksbrønn til en total vertikal dybde av 4250 meter av semien «Songa Delta.» Primærmålet er å påvise olje/vann-kontakten i Statfjordformasjonen, sekundært i Brent sandsteingruppene. Operatøren holder også døren åpen for et potensielt sidesteg, 33/6-3A , og en eventuell produksjonstest.

Når brønnes spuddes, tentativt i januar 2012, blir der den tredje letebrønnen i utvinningstillatelse 375 , tildelt i TFO 2005. Mongstadbase vil være forsyningsbase for boringen, mens Flesland blir helikopterbase.

Partnere i lisensen er Suncor (operatør, 65 prosent eierandel), Talisman (20 prosent) og Wintershall (15 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR