Wärtsilä har signert kontrakt med China Oilfield Services Ltd (COSL) på levering av design til totalt seks nye fartøy.,Kontrakten omfatter to plattform forsyningsskip (PSV) og fire ankerhåndteringsfartøy (AHTS), som etter ferdigstilling skal utføre støtteoperasjoner i Sørkinahavet og Bohai Bay.

PSV-ene er basert på Wärtsilä Ship Designs VS 485 MKIII design, som er en svært energi- og miljøeffektiv løsning. Designet har et optimalisert skrog som gir større effektivitet, med tilsvarene reduksjon i utslipp.

AHTS-fartøyene skal bygges etter Wärtsilä Ship Design sitt VS 4612 design.

Hovedfunksjonene til disse fartøyene er å sette anker for borerigger, og å taue mobile borerigger fra en lokasjon til en annen. Ettersom sjø- og værforholdene i områdene disse fartøyene opererer i ofte er svært utfordrende, trenger de en design som gir stor pålitelighet og høy ytelse.


– Vi har hatt gleden av å samarbeide tett med både COSL og morselskapet China National Offshore Oil Corporation i mange år, sier direktør for Wärtsilä Ship Design, Riku-Pekka Hägg.

– De kjenner godt til Wärtsiläs brede løsningsportefølje som omfatter skipsdesign, fremdriftsmaskineri, automasjon og kontrollsystemer, samt en rekke miljøløsninger. Selskapenes verdier samsvarer i stor grad med hverandre, da vi begge har fokus på totalkost gjennom hele livsløpssyklusen til fartøyet, energieffektivitet, samt miljø og bærekraftighet, sier Hägg.


Kontrakten ble signert i desember 2012.

Forrige artikkelVarsel om pålegg til Saipem
Neste artikkelHalv milliard til Aker Solutions

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR