Westcon Power & Automation har inngått en allianse med IKM Elektro og IKM Instrutek for å tilby en fullverdig løsning for oppfølging av Ex og roterende utstyr.

Alliansen skal tilby kundene et komplett Ex Lifecycle Program. Ex-utstyr er spesiallaget for å forhindre eksplosjoner i gassutsatte områder.

Med verktøyet Inspectio kan Westcon tilby periodisk inspeksjon, reparasjon og modifikasjon (IRM) på Ex-utstyr til sine kunder uten endringer på eksisterende vedlikeholdssystem. Verktøyet blir en viktig komponent i tilbudet til alliansen mellom Westcon og IKM.

– Vi erfarer at riggeiere og operatører har sterk fokus på sikkerhet og helhetlig dokumentasjon innen Ex-utstyr på oljeinstallasjoner. Ved å inngå en allianse med IKM har vi en seriøs og sterk samarbeidspartner med stor kapasitet som tar vare på det roterende Ex-utstyret, sier Kåre Topnes, Sales and Business Development Manager Oil & Gas i Westcon Power & Automation.

Oljekrisen gjør at bransjen må redusere kostnader. Det er mange anlegg som er i slutten av sitt livsløp og da er det viktig å vite når en skal terminere, reparere eller skifte ut med nytt. Ex-utstyr er kostbart og dette er ofte en avgjørende beslutningsfaktor.

– Gjennom samarbeidet setter vi sammen sterke spesialistmiljøer i Norge innen Ex vedlikehold og roterende utstyr. Westcon Power & Automation har et godt renomme og er komplementære med IKMs tjenester innen tilstandskontroll og reparasjon av roterende utstyr.

Forrige artikkelFærre tørre brønner
Neste artikkel– Hvor langt skal vi nedover?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR