Miljødirektoratet gir grønt lys for ny norskehavsbrønn.,Wintershall har planer om å bore norskehavsbrønnen 6407/1-7 Solberg før årsskiftet, og fikk godkjennelse av Ptil forrige uke . Nå har operatøren også fått Miljødirektoratets velsignelse.

Solberg ligger på Haltenbanken i Norskehavet, omtrent 9 kilometer nordøst for Tyrihans og cirka 26 kilometer sørøst for Åsgard (nærmeste installasjon). Vanndypet på stedet er cirka 281 meter. Nærmeste avstand til land er 163 kilometer (Vikna) i drivretning, mens nærmeste land sørover er Mausund ved Frøya (139 km sør-sørøst). Wintershalls letebrønn 6407/1-6S Rodriguez ligger cirka 5 kilometer unna og Wintershalls avgrensningsbrønn Maria appraisal ligger 11,5 kilometer unna.

Etter funn av gasskondensat i Intra Lange sandstein i letebrønn 6407/1-6 S Rodriguez , som ble boret i desember 2012/januar 2013, har det blitt utført tolkningsarbeid for å utforske videre potensial i Langeformasjonen. Potensial for bedre utviklet sand er observert i Solberg-prospektet 5 km nordøst for Rodriguez-brønnen. Brønnen skal bores for å påvise gasskondensat i sandstein i Langeformasjonen, med forventning om bedre reservoarkvalitet.

Brønn 6407/1-7 er planlagt boret som en vertikal brønn med total dybde på cirka 3.465 meter (referert til boredekk), og et sidesteg på 3.750 meter (referert til boredekk). Det skal også bores et 9 7/8″ pilothull for å sjekke at det ikke finnes grunn gass på lokasjonen.

Letebrønnen skal bores med semien «Borgland Dolphin». Opprinnelig borestart var satt til november, men den ble senere flyttet til «rundt årsskiftet», med forbehold om at «det kunne skje tidligere».

Wintershall er operatør av PL 475 med (35 prosent). Øvrige eiere er Faraoe Petroleum (30 prosent), Centrica (20 prosent) og Moeco (15 prosent).

Forrige artikkelNy Statoil-kontrakt for Beerenberg
Neste artikkelLeverer til to nye offshorefartøy

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR