Wintershall planlegger å investere rundt 4,4 milliarder euro, tilsvarende 40 milliarder kroner, i økt olje- og gassaktivitet innen 2021.

Og Norge står høyt på prioriteringslisten til det tyske selskapet.

«Hovedprosjektene i årene som kommer blir Maria og Aasta Hansteen i Norge, Achimov-prosjektene i Russland samt prosjektene i Tierra del Fuego og Neuquén i Argentina», skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet har også planer om å bygge ut Skarfjell-funnet mot Gjøa-plattformen. Der er en utbyggingsplan ventet i slutten av 2017 eller tidlig 2018.

Rigget for videre vekst
Wintershall hadde i 2016 en produksjon på 165 millioner fat oljeekvivalenter. Dette innebærer en økning på 50 prosent i løpet av de siste ti årene. Wintershall har i denne perioden doblet sine kommersielt utvinnbare olje- og gassreserver, fra 814 millioner fat oljeekvivalenter til 1,62 milliarder fat.

– Dette betyr et solid grunnlag for videre vekst, sa konsernsjef Mario Mehren på selskapets årlige pressekonferanse, og kunngjorde samtidig at selskapet fortsetter sin langsiktige vekststrategi.

Varsler bedre resultat i 2017
I 2017 forventer Wintershall en betydelig økning i omsetning og driftsresultat.

– Dette skyldes at vi tidlig tok riktige investeringsbeslutninger ved å investere i olje- og gassfelt i regioner med lave produksjonskostander og ved å investere i sterke partnerskap, sa Mehren

I alt planlegger Wintershall å investere rundt 4,4 milliarder euro i økt olje- og gassaktivitet innen 2021. Dette er 23 prosent av de totale investeringsbudsjettet til BASF-gruppen fra 2017-2021.

Forrige artikkelGodkjenner feltutbygging
Prislapp: 10 milliarder
Neste artikkel4Subsea overvåker Maria-brønnene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR