– Å bruke ressurser mer effektivt, og kombinere langsiktig økonomisk suksess med miljø- og samfunnsansvar har prioritet for Wintershall, sier administrerende direktør Mario Mehren.

For å understreke disse målene har Wintershall nå sluttet seg til Verdensbankens initiativ, som den tyske olje- og gassprodusenten.

I april skrev Statoil og flere andre oljeselskaper og nasjoner også under på en avtale som skal føre til stans av all fakling fra produksjon av olje innen 2030.

Les mer: Skal stanse all fakling

– Med sin ”ingen fakling”-politikk, har Wintershall satt et sterkt signal for ansvarlig og bærekraftig forretningspraksis de siste årene. Nå bruker vi muligheten til å dele vår kompetanse på dette området, og for å understreke vår lederrolle ved å delta i Verdensbankens initiativ, sier Mehren.

Ved å slutte seg til Verdensbanken initiativ, ønsker Wintershall å oppmuntre flere selskaper og land til å delta.

– Vi er overbevist om at å eliminere fakling av assosiert gass kan være et viktig bidrag for å redusere klimaendringene. Vi ønsker derfor velkommen Verdensbankens initiativ og gjennomfører deres mål, bekrefter Mehren.

Siden 2012 har Wintershall eliminert fakling på rundt 500 millioner kubikkmeter assosiert gass per år. Ved å eliminere fakling under rutineoperasjoner, reduserer Wintershall CO2-utslippene med opptil to millioner tonn hvert år. Det representerer rundt 60 prosent av det tidligere totale CO2-utslippet fra selskapet.

For å oppnå dette har Wintershall investert i ny teknologi og bruker den assosierte gassen på ulike måter.

I Tyskland blir den assosierte gassen brukt for eksempel for å generere elektrisitet, varme og damp. I Libya blir energien som genereres brukt til betjening av olje- produksjonsanlegg og for å generere elektrisitet. Disse eksemplene viser hvordan økonomiske og miljømessige målsettinger kan være forsonet, skriver Wintershall.

 

Forrige artikkelLeteuken – Uke 48, 2015
Neste artikkel«Island Commander» legges i opplag

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR