CEO Mario Mehren i Wintershall skal blant annet snakke om Wintershalls interesser i russisk gass under ONS 2016.

– Russisk gass er mer effektivt enn LNG, sier styreleder i Wintershall Mario Mehren.

Wintershall er et selskap med store interesser i russisk gass. Hvorfor? CEO i Wintershall, Mario Mehren, sier det er mer kostnadseffektivt og mindre skadelig for klimaet enn LNG.

Dette er ett av temaene Mehren vil dele sine tanker om, på ONS-konferansen.

Mehren vil delta i en sesjon kalt «Energi i Europa – en balansegang» på åpningsdagen av ONS, mandag 29. august. Han vil ta opp fordelene med gass i de europeiske energimarkedene og mer spesifikt om Wintershalls Russland-engasjementer.

– Det europeiske gassmarkedet er i dag godt forsynt og kan forbli slik i flere år. Men når det kommer til det globale gassmarkedet, viser prognosene at etterspørselen vil stige jevnt. Det kan i sin tur påvirke det europeiske gassmarkedet også, sier Mehren.

– I Europa vil vi sannsynligvis se sterk konkurranse mellom ulike rørledningsbaserte og LNG-leverandører. Økende bruk av gass til kraftproduksjon og transport kan være en smart og kostnadseffektiv måte å redusere klimaendringene. Og samtidig ville det bidratt til å oppnå Europas klimamål også, fortsetter han.

– Men under dagens markedsforhold, vil bare kostnadseffektive leverandører gjøre fortjeneste. Russisk gass er relativt billig, hovedsakelig på grunn av et helt åpenbart faktum: En stor del kan utvikles fra felt på land i direkte rørledninger til Europa. Men russisk rørgass er mer effektivt enn LNG, ikke bare fra et økonomisk perspektiv, men også fra et økologisk et. Rett og slett fordi du trenger mindre energi for å transportere den, avslutter han.

Forrige artikkelBarentshavet viktig for oljeindustriens fremtid
Neste artikkelUtsetter leveransen av «Sevan Developer» igjen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR