– Vi må veie opp investeringene veldig nøye, sier konsernsjef i Wintershall Mario Mehren.

Uttalelsen kom i forbindelse med selskapets årlige pressekonferanse i Kassel i Tyskland, hvor selskapet presenterte sitt årsresultat for 2015.

Selskapet økte produksjonen i året som var, men på grunn av prisutviklingen endte selskapet med et lavere resultat i fjor enn året før.

Wintershall økte i 2015 sin olje- og gassproduksjon med 13 prosent, til 153 millioner fat oljeekvivalenter (o.e.), opp fra 136 millioner fat o.e. i 2014.

For femte år på rad hadde Wintershall i 2015 et overskudd på mer enn én milliard euro. Dette til tross for den utfordrende markedssituasjonen. Årsresultatet utgjorde totalt 1,050 milliarder euro, ned fra 1,464 milliarder euro i 2014.

– Selv om det har vært et betydelig fall i olje- og gassprisene, er Wintershall konkurransedyktige og robuste, sier konsernsjef i Wintershall Mario Mehren.

– Vi vil fortsette å legge grunnlaget for vår framtidige produksjonsvekst, investere i infrastruktur, og fremfor alt i effektivitet. Men vi må veie opp investeringene veldig nøye, sier konsernsjefen.

Ifølge selskapet må derfor utviklingsprosjekter som Skarfjell i Norge og produksjonsøkning ved Wingate-feltet i den britiske del av Nordsjøen utsettes noe i tid og ytterligere optimaliseres. Skiferolje- og gassprosjekter i Argentina vil også bli noe forskjøvet i tid.

Men intensjonen til Wintershall er ifølge selskapet å øke olje- og gassproduksjon de neste årene til 190 millioner fat oljeekvivalenter i 2018, primært med videre utvikling av Achimgaz-prosjektet i Sibir, selskapets aktiviteter i Norge, samt gassprosjektet Vega Pléyade i Tierra del Fuego utenfor Argentina, som hadde produksjonsstart i februar 2016.

Forrige artikkelTess signerer med Det norske
Neste artikkelFår bore Askja South East

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR