OMVs Wisting-brønn har fått nytt navn, og skal bores i midten av april.,Nylig begynte prospektnavnet Hanssen å sirkulere, et prospekt som tilsynelatende så ut til å være en ny OMV-brønn i samme blokk som 7324/8-2 Wisting Main , altså naboblokken til Wisting-funnbrønnen 7324/8-1 , der OMV i fjor traff på mellom 63 og 163 millioner fat (10-26 Sm3) utvinnbar olje.

I dag forteller OMV imidlertid til Petro.no at Hanssen -brønnen ikke er et nytt prospekt i tillegg til Wisting Main – den er Wisting Main . Vi snakker altså om et navnebytte.

OMV og partnerne har allerede boret en brønn i blokken, 7324/7-1 i det såkalte Wisting Alternative –prospektet . Semien ”Leiv Eiriksson” traff reservoarbergarter i Kobbe- og Snaddformasjonene, men med dårligere reservoaregenskaper enn forventet, og brønnen ble klassifisert som tørr, men med spor av petroleum. I løpet av april er planen å spudde 7324/7-2 Hanssen, tidligere kjent som Wisting Main , som skal teste Realgrunnen subgruppe (Stø-, Tubåen- og Fruholmenformasjonene), for så å avsluttes i Intra Snaddformasjonen. Denne gang skal OMV bruke semien ”Transocean Barents.”

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Forrige artikkelInteroil med Peru-kontrakt
Neste artikkelVerdane investerer i olje-IT

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR