OMV skal bore flere brønner for å bekrefte ressursanslaget i Wisting-lisens 537. Første brønn er planlagt i andre kvartal 2015.,I juli i år fant OMV olje i letebrønn 7324/7-1 Hanssen (tidligere Wisting Main ). Funnet ble gjort omtrent syv kilometer nordvest for oljefunnet Wisting Central (letebrønn 7324/8-1 ), som ble funnet i september i fjor. Det anslås at Wisting kan inneholde opp mot 210 millioner fat olje. Det er isåfall større enn Goliat, med sine 180 millioner fat. I tillegg kan Wisting inneholde 10-40 milliarder kubikkfot utvinnbar gass.

Med potensialet for 200-500 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter nærmer man seg et drivverdig volum for et eget feltsenter nord i Barentshavet, omtrent 300 kilometer fra Hammerfest. Men ifølge operatøren er man avhengig av å bore flere brønner for å bekrefte anslaget før en feltutvikling skal kunne realiseres.

– Vi må bore flere brønner for å teste flere segmenter innenfor PL 537. Gjeldende planer for en ny brønn er mulignes i andre kvartal 2015. Flere brønner er under diskusjon, og vi håper dette vil føre til den endelige bekreftelsen på 200-500 millioner fat oljeekvivalenter, som ble annonsert som det totale ressurspotensialet i PL 537, sier administrerende direktør Bernhard Krainer i OMV Norge til Petro Media News.

Ifølge ham er dette nødvendig for å kunne realisere en utvikling av feltet.

– Med de to vellykkede brønnene, Wisting og Hanssen, har vi ikke påvist nok ressurser for en feltutbygging i dette området. Men generelt er vi sikre på å påvise mer ressurser i PL 537 Wisting, sier han.

Krainer forteller at planen er å bore minst to til brønner for å påvise nødvendige ressurser i flere segmenter, med parallelt fokus på reservoar og petroleumsteknologistudier for å bedre forstå hvordan dette unike reservoaret kan bli produsert på best mulig måte.

Forrige artikkelIvar Aasen-jackup levert fra verft
Neste artikkelSaudi Aramco-sjefen til ONS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR