Petroleumstilsynet har notert seg fem områder med forbedringspotensial etter å ha ført tilsyn med fabrikasjonen av leggene til Talisman Energy Norges Yme-innretning.,
Petro.no

Illustrasjon: SBM

Yme er det første feltutbyggingsprosjektet Talisman har på norsk sokkel. Innretningen bygges av SBM og skal klassifiseres av Det Norske Veritas. Firmaet Edgen Murray følger opp fabrikasjonen av leggene som fabrikkeres av Erndtebrücker Eisenwerk i Rostock, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Tilsynet ble ført i en tidlig fase av fabrikasjonen – så tidlig at fabrikasjonen faktisk ikke hadde begynt ved Erndtebrücker Eisenwerk. Noen av leveransene fra underleverandører hadde imidlertid ankommet.

– Vi identifiserte fem områder med potensial for forbedring. Disse områdene er involvering av klassifiseringsselskap, ekstern revisjonsplan, etablering av statisk feilanalyse, oppdatering av organisasjonskart og sporbarhet ved mottakskontroll, heter det i meldingen.

Leggene er sikkerhetskritiske, og fabrikasjonen er ifølge Petroleumstilsynet utfordrende med bearbeiding og sveising av høyfast stål med store godstykkelser.

Forrige artikkelSammen på dypt vann
Neste artikkelUSA vil granske StatoilHydros Iran-engasjement

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR