Transocean sender Songa Enabler til Westcon
Pressemelding
17. oktober 2018
Transocean sender Songa Enabler til Westcon
Pressemelding
17. oktober 2018

Transocean har valgt Westcon Helgeland som leverandør av riggvedlikehold til Songa Enabler.

I slutten av oktober er riggen forventet å ankomme Sjonafjorden og vil legge til rett utenfor verftet til Westcon Helgeland i Nesna Industripark. Jobben har en varighet på 5-7 dager og vil også involvere flere lokale bedrifter, før riggen drar videre til Equinors Trestakk.

Daglig leder i Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy, er fornøyd med å ha landet den første kontrakten innen riggvedlikehold for selskapet.

– Vi har jobbet målrettet mot markedet for riggvedlikehold i flere år, og har sammen med gode partnere som Mo Industripark AS, store planer for videre utvikling av Nesna Industripark. Leverandørmiljøet i Mo Industripark er også ideelt når det gjelder totalleveranser av denne typen vedlikehold. Miljøene ligger nært geografisk og kompetansen er både bred og dyp. For eksempel finnes det bare i Mo Industripark, kun 50 minutters kjøretur fra Nesna, 1100 fagarbeidere. I tillegg kommer den samme typen erfarne leverandører fra Vefsn og Alstahaug, sier Skogsøy.

– Når vi i tillegg har ideelle farvann for riggvedlikehold, vil vi utvilsomt kunne levere på langt større kontrakter også i fremtiden. Men nå har vi fokus på denne jobben hvor vi begynner i mindre skala og arbeider oss inn i markedet, tilfører Skogsøy.