Publisert 24. august 2018

Rolls-Royce har signert en kontrakt om levering av fem motorer og fire store UUC-thrustere som skal monteres på nybygget som Awilco Drilling har bestilt hos Keppels Fels i Singapore.

Riggen får MOSS CS60 MW design. Riggen er utviklet med tanke på drift i tøffe værforhold, og vil bli utstyrt og sertifisert for boreoppdrag på norsk sokkel, inkludert Barentshavet, i vanndybder på inntil 1500 meter. Riggen er planlagt levert fra verftet i 2021.

– Dette blir verdens mest miljøvennlige boreriggen tilgjengelig for tøffe værforhold, og den første riggen på norsk sokkel som svare til de internasjonale Tier 3-kravene. Det energieffektive utstyret fra Rolls-Royce spiller en viktig rolle for at vi skal nå dette målet, sier prosjektdirektør Claus Mørch i Awilco Drilling plc.

Leveringene fra Rolls-Royce består av fem B33:45L8A dieselmotorer og fire UUC thrustere (high torque, 3800 kW). Motorordren innebærer fem hovedgeneratorer som er klassifisert som nødgeneratorer, og også fem frekvensomformere skal leveres fra Rolls-Royce. I tillegg er det spesifisert SCR system inkludert varmegjenvinning, samt lyddemping for luftinntak og filtersystem.

Den nyutviklede thrusteren UUC 355 HT gir høy thrust ved lav energitilførsel. Til sammen bidrar thrusterne og de effektive Bergen-motorene til lavt drivstofforbruk, lave utslipp og en optimalisert elektrisk lastbalanse på riggen. Rolls-Royce’ sertifiserte overvåkingssystem (CMS) bidrar også til driftsbesparelser.

Annonse

Klassing, reaktivering, inspeksjon og mer
Petrolive Riggvedlikehold
Bergen, 3. oktober
Se program og meld deg på!

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger