Publisert 23. oktober 2018

Mecan og PDS Gruppen slår seg sammen i en 50-50 fusjon 1. januar 2019 og blir en stor totalleverandør med navn PDS Gruppen.

Det sier konserndirektør i PDS Gruppen, Terje Øverland, i en pressemelding.

Mecan og PDS har samarbeidet i mange år, kjøpt tjenester av hverandre og har levert prosjekter sammen for små og store kunder innen olje & gass, samt landbasert industri. I 2016 kom Mecan inn i rammeavtalen PDS Gruppen har med Equinor på K-Lab, Kårstø.

«Synergiene og mellom PDS og Mecan har vært synlige i mange år, og når vi ser tilbake på utfordringene alle innen oljeindustrien har vært gjennom så var tiden nå inne for å skape en solid totalleverandør av mekaniske- og ingeniørfaglige tjenester. Nå blir vi én stor aktør som våre felles kunder kan bruke i prosjekter fra a-å», tilføyer Øivind Erland, administrerende direktør i Mecan.

Begge direktørene er enige om at olje & gass vil være viktig i mange år fremover, men samtidig må fokus på nye områder som subsea, fornybar energi, industri og akvakultur styrkes.

– Fusjonen kompletterer et behov hos begge bedrifter og åpner for nye kunder og markeder. Mecan sine tre produksjonshaller og dypvannskai, fordelt på ti mål, gir mulighet for produktutvikling og testing i stor skala. Våre kunder vil i enda større grad få løst sine utfordringer på et sted, uansett om de kommer fra olje & gass, subsea, industri eller havbruk, avslutter Terje Øverland.

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger