Publisert 14. oktober 2019

Neptune Energy kjøper den britiske og norske delen av Edison E&P av Energean Oil and Gas. Avtalen innebærer produksjons-, utbyggings- og leteprospekter , og kjøpes for et kontantvederlag på 250 millioner dollar.

Handelen omfatter lisenser i UK og Norge. Blant annet:

  • Glengorm (25 %), et gass- og kondensatfunn nær Neptunes opererte Seagull-prosjekt i Nordsjøen på britisk sokkel. Glengorm-funnet er i en betinget ressurskategori.
  • Nova (15 %), et olje- og gassfunn i den nordlige delen av Nordsjøen. Nova-feltet bygges ut som en undersjøisk tilknytning til Gjøa-feltet, som opereres av Neptune. Produksjonsoppstart forventes fra 2021, med estimerte netto reserver på mer enn 11 millioner fat oljeekvivalenter.
  • Dvalin (10 %), et gassfunn nord i Norskehavet. Dvalin-feltet bygges ut som en undersjøisk tilknytning til Heidrun-feltet. De fire gassbrønnene skal etter planen bores innen utgangen av 2019, og produksjonsoppstart forventes mot slutten av 2020. Netto reserver er estimert til mer enn 11 millioner fat oljeekvivalenter.
  • Scott (10,5 %), Telford (15,7 %), Tors (68 %), Wenlock (80 %) og Markham (3,1 %).  De britiske feltene representerer en netto ikke-operert produksjon på 3 000 fat oljeekvivalenter per dag i 2019. Tors er strategisk viktig for det Neptune-opererte Cygnus-feltet på grunn av felles eksportløsning.

[annonse]

OPERATØRKONFERANSEN
Stavanger 6.-7. november
Se program og deltakerliste og meld deg på her! 

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger