– Oljepris ned mot 20 dollar fatet
Redaksjon
11. september 2015
– Oljepris ned mot 20 dollar fatet
Redaksjon
11. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs spår oljepris ned mot 20 dollar fatet dersom det ikke kuttes betydelig i produksjonen. Ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) kommer et slikt produksjonskutt alt neste år, skriver NTB.

Fulle lagre og overproduksjon i OPEC-landene gjør at Goldman Sachs har revidert sine tidligere anslag for neste år, går det fram av en fersk rapport.

Les også: Oljeprisen stiger kraftig

IEA: – Stor overproduksjon av olje gir lav oljepris

Rapporten fra investeringsbanken kommer samtidig med at Det internasjonale energibyrået (IEA) legger fram sin siste månedsrapport.

IEA konstaterer også at det er stor overproduksjon av olje, noe som har bidratt til kraftig prisfall. Dette igjen har ført til at etterspørselen i år har økt til det høyeste på fem år, tror Paris-baserte IEA.

Saudi-Arabias motvilje mot å kutte produksjonen for å beskytte egen markedsandel er hovedårsaken til den lave oljeprisen, som først og fremst rammer den relativt kostbare utvinningen av skiferolje i USA, mener IEA.

IEA spår at den globale oljeproduksjonen vil falle med 500.000 fat om dagen neste år, den største nedgangen på 24 år. Skiferolje i USA vil trolig utgjøre 80 prosent av dette, tror de.

Les også: Analytiker tror oljeprisen kan falle til 30 dollar fatet