Nå ansetter Aker Solutions unge ingeniører igjen
Glenn Stangeland
3. september 2018
Henrik Kulseth (t.v.), Therese Helset, Sissel Flatsetøy og Kjetil Eckhoff er alle nytilsatte ved Aker Solutions i Kristiansund.
Nå ansetter Aker Solutions unge ingeniører igjen
Glenn Stangeland
3. september 2018

Tekst og foto: Frode Rabbevåg

– Vi er ikke redde for å satse på oljeindustrien. Her er det bare å gi full gass, det er arbeid for oss i mange år framover.

Petro.no møter fire nyansatte hos Aker Solutions i Kristiansund. Det er ikke lenge siden dette kontoret måtte redusere staben med 100 medarbeidere, fra 150 til rundt 50 ansatte. Med nye kontrakter peker pilene oppover igjen.

– Jeg ble oppsagt i en jobb og kunne begynne her dagen etter. Det var ut en dør og inn en annen med det samme, forteller Kjetil Eckhoff, instrumentingeniør som begynte hos Aker Solutions i Kristiansund 1. februar.

Henrik Kulseth startet opp i sin jobb som piping ingeniør 20. august, Therese Helset som innkjøper før sommeren og Sissel Flatsetøy som cost controller 1. juni.

Fikk tilbake kontrakt
– Det er nye kontrakter og oppgaver som gjør at vi igjen kan ansette, forklarer prosjektleder Svein Erik Odde ved Kristiansund-kontoret. Vi har ansatt rundt 25 medarbeidere det siste året og trenger enda flere fremover, legger han til.

En kontrakt med Norske Shell knyttet opp til vedlikehold og modifikasjon på Draugen og senere landanlegget på Nyhamna har vært en viktig del av arbeidsgrunnlaget for Aker Solutions i Kristiansund. Draugen-delen av denne kontrakten mistet de i 2012, men fikk den tilbake med kontraktstildeling 31.08.2017 og oppstart senere på høsten. Etter dette har det vært oppoverbakke for kontoret.

– De fleste av de ansatte i Kristiansund er ingeniører innen ulike disipliner og rundt ti er utleid til Shell og sitter hos dem. Draugen er en eldre installasjon som krever tradisjonelt vedlikehold, mens landanlegget til Ormen Lange på Nyhamna er et forholdsvis nytt anlegg som krever en annen type vedlikehold, for eksempel innen automasjon, forteller Odde.

Shell-kontrakten til Aker Solutions er på 4+3+2+2 år. Det er dermed ti år igjen på kontrakten om selskapet skikker seg vel og muligheter for langsiktig arbeid.

Flere muligheter
– Vi er forsiktige optimister framover og ser muligheter i Kristiansund. OKEA kommer til byen og skal etablere sin driftsorganisasjon, Njord-feltet kommer i drift igjen om to år og Tjeldbergodden skal også betjenes av Aker Solutions fra Kristiansund.

– Hvordan har det gått å rekruttere nye medarbeidere når dere nå trapper opp igjen bemanningen?

– Mange av dem som måtte gå da nedturen kom har fått seg andre jobber og gått til andre bransjer, men det har gått greit for oss å få inn de vi har hatt bruk for. Vi fikk mange dyktige medarbeidere fra Aibel da de la ned sitt kontor i Kristiansund, og så har vi rekruttert en fin blanding av nyutdannede ingeniører og personer med litt mer erfaring. Vi tror oljen vil være her i mange tiår fremover og at dette vil være en god arbeidsplass i lang tid, sier Svein Erik Odde.