Sikret langtidsavtale med Equinor – nå skal Rowan ansette flere
Glenn Stangeland
24. oktober 2018
Sikret langtidsavtale med Equinor – nå skal Rowan ansette flere
Glenn Stangeland
24. oktober 2018

Rowan Stavanger ble tidligere denne uken tildelt en ny kontrakt for boring av to brønner pluss opsjoner på Gudrun-feltet.

Riggen jobber for Repsol på Yme frem til neste år, før den skal klargjøres for det nye Equinor-oppdraget med oppstart i Q3 2019.

I tillegg har Rowan og Equinor inngått en global rammeavtale for innleie av rigger som legger til rette for ett langsiktig samarbeid både lokalt og internasjonalt.

 Rowan utvider nå sin aktivitet i Norge.

– Det er svært gledelig med økende aktivitet, og enda større tilstedeværelse for Rowan i Norge. Jobbmarkedet begynner å stramme seg til, men for oss er det viktig å finne de folkene som passer inn i organisasjonen. Primært jakter vi kompetente og motiverte medarbeidere som vil levere, og som i tillegg kan bidra til å videreføre det gode arbeidsmiljøet vi har, sier Olav Gustad, som er Rig manager hos Rowan Norge Ltd.

– Fremover ser vi økende behov for medarbeidere både on- og offshore, da vi ser videre økende aktivitet for Rowan i Norge de neste årene. Rowan Stavanger har to søsterrigger, Rowan Viking og Rowan Norway. Disse riggene har sin naturlige plass på norsk sokkel og vi tar sikte på å ha samtlige i aktivitet i Norge fremover.

Rowan Stavanger på Yme-feltet. (Foto: Rowan)

Rowan Norway er i disse dager på oppdrag utenfor norsk sokkel. Dette oppdraget forventes fullført tidlig vår 2019, hvorpå målet er å hente riggen hjem til Norge, varm og klar for oppdrag. 

Rowan Viking er også på vei tilbake til norsk sokkel etter et kort oppdrag i UK. 

– Rowan Viking ser frem til å bore brønner for MOL Norge i Nordsjøen som første norske kontraktør. Kontrakten omfatter også opsjoner for ytterligere brønner.

– Vi ser at markedet begynner å stramme seg til og tilgangen på rigger blir mindre, det er hyggelig å se at de siste avtalene gjør at våre dyktige ansatte får lenger horisont og mer trygghet i jobbene sine. Etter noen tøffe år, betyr det mye for oss alle, sier Gustad, som snart trolig vil jobbe i verdens største riggselskap når Ensco og Rowan slår seg sammen i 2019. Da vil selskapet nemlig operere 82 rigger i en flåte som består av flytere , jack up-er og boreskip.

– Det er veldig spennende tider. Spesielt for oss hos Rowans norske kontor i Stavanger.

Annonse

Bli oppdatert!
Operatørkonferansen
Stavanger 14.-15. november
Se program og meld deg på her!