Tess kjøper 70 prosent av selskapet til de to unge gründerne
Glenn Stangeland
17. april 2018
Tess kjøper 70 prosent av selskapet til de to unge gründerne
Glenn Stangeland
17. april 2018

Tess AS kjøper 70 prosent av aksjene i PSO AS, som ble startet av og fortsatt driftes av de to unge gründerne Thomas Engen og Bård Arve Valstad.

PSO selger rørtekniske produkter på vegne av 11 internasjonale leverandører. Merverdien de tilfører er kunnskaper om og evne til å sette sammen enkeltprodukter til mer komplekse løsninger. Oftest på oppfordring fra kundene.

Les også: De nektet å vokse – det betale seg da krisen kom

Partene ønsker ikke å oppgi kjøpesummen. 

– For oss er dette først og fremst en mulighet for å vokse. Vi mangler den lokale tilstedeværelsen til kundene, men den får vi nå inn vi via Tess sine 113 utsalgssteder. Vi er også glade for å beholde en 30 prosent eierandel slik at vi får bli med på å bygge enda større og enda bedre, sier Engen til petro.no. 

– Målet vårt er at de 30 prosentene vi fortsatt eier skal gi mer verdiskapning enn om vi satt med 100 prosent eierandel alene.

– Blir dere rike?
– Vi har fått mulighetene til å ta ut deler av gevinsten fra det vi har skapt og samtidig få bygge dette videre. Det er vi fornøyde med. 

– En bekreftelse på at dere har lykkes?
– Ja, det vil jeg si. Vi er stolte av å ha klart å bygge en solid bedrift med forretningsadresse i Rogaland i de tidene vi har vært gjennom, sier Engen.