107 personskader i industrien i fjor – her ble flest skadet
Glenn Stangeland
3. januar 2020
Foto: Equinor
107 personskader i industrien i fjor – her ble flest skadet
Glenn Stangeland
3. januar 2020

Det ble registrert 106 personskader på norsk sokkel og tilhørende landanlegg i 2019. Det er en oppgang på 19 skader sammenliknet med 2018.

Dette ifølge statistikk fra Petro Database, som omfatter alle uønskede hendelser som er meldt inn til Petroleumstilsynet.

Flest personskader er registrert på Mongstad (11), mens Troll (6), Gullfaks (7) og Martin Linge (6) har flest av offshorefeltene.

En gjennomgang av skadene viser at klemskader i bein og armer samt ulike typer fall er de vanligste årsakene til at folk i industrien skader seg. Fallende gjenstander er et stort problem, men oversikten viser at det var få skader som følge av fallende gjenstander i 2019.

Med utgangspunkt i varslene, synes hendelsen på Heimdal, der to arbeidere ble skadet da en gassflaske eksploderte, som den alvorligste ulykken på norsk sokkel i fjor.

Full innsikt i alle uønskede hendelser på norsk sokkel – prøv Petro Database gratis i 30 dager!

I tillegg ble det registrert én personskade på Oseberg, Norne, Skandi Skansen, Deepsea Bergen, Normand Ocean, Draupner, Far Searcher, Olympic Zeus, Transocean Encourage, North Sea Giant, Maersk Interceptor, Snøhvit, Goliat, Haven, Eldfisk, West Hercules, Gyda, Skarv, Deepsea Stavanger, Ula, Maersk Invincible, Valhall, Visund, Huldra, COSL Promoter og Transocean Spitsbergen.