NTB
Publisert 2. januar 2020

Et panel av investorer og eksperter tror gjennomsnittsprisen for et fat nordsjøolje vil holde seg mellom 56 og 70 dollar i år, ifølge Finansavisen.

Finansavisen har snakket med tolv aktører – blant annet analytikere, investorer og ledere – om deres prisforventninger for 2020. De aller fleste er enige om at det vil være til dels betydelige variasjoner gjennom året, men at gjennomsnittprisen trolig vil ligge over 60 dollar fatet når 2020 tar slutt.

Oljeanalytiker Trond Omdal og senioranalytiker Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities er mest optimistisk og spår en gjennomsnittlig pris på 70 dollar for et fat Brent-olje på spotmarkedet.

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) venter at den vil være på 65 dollar. Det er markant høyere enn prisen Finansdepartementet legger til grunn i statsbudsjettet for i år – 476 kroner eller rundt 52 dollar etter kursen da budsjettforslaget ble lagt fram i oktober i fjor.

Mannen som traff best med sin oljeprisprognose for 2019, gründer og investor Berge Gerdt Larsen, sier til Finansavisen at «rundt 60 dollar per fat ser ut til å være den nye normalen». Han understreker at utfallet av valget i USA vil kunne få betydelig innvirkning på oljeprisen, men poengterer at det ved inngangen til 2020 «er for mye olje i markedet».

– Det er OPEC som holder prisen oppe. I prinsippet er det Saudi-Arabia og Russland som styrer, sier han.

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger