Aker Solutions-kontrakt er nytt steg mot 200 millioner
John Økland
27. desember 2018
Aker Solutions-kontrakt er nytt steg mot 200 millioner
John Økland
27. desember 2018

Head Energy har inngått en Engineering-partneravtale med Aker Solutions som baner vei for videre vekst. Målet er å omsette for 200 millioner innen topside engineering om fem år.

Har allerede startet

Det er gjennom sitt datterselskap, Head Energy Solve, at de har inngått en ettårig avtale med Aker Solutions. Avtalen innebærer at et team fra Head Energy Solve jobber mer integrert med oppdragsgiver enn noen gang før.

30 Head Energy Solve-ingeniører  jobber  allerede med  prosjekter for Aker Solutions.

– For oss er denne avtalen veldig positiv og spennende. Aker Solutions haren sterk organisasjon og et solid fagmiljø, men ser nok at de har nytte av å ha oss om bord, gjennom økt kapasitet og erfarent personell.

Det sier Svenn  Kjetil Haveland, Managing Director i Head Energy Solve til Petro.no.

Felles planlegging

Også sjefen for morselskapet Head Energy ser store muligheter i den nye avtale-modellen.

-Vi har lenge tenkt at det var mulig å komme inn med dyktige ingeniører og  effektive løsninger, så vi har jobbet med dette en god stund, sier CEO Morten Leikvoll.

– Nå har vi kommet så langt at vi på et tidlig tidspunkt kan planlegge  sammen med Aker Solutions og jobber tett med dem. Vi håper at samarbeidet vil utvikle seg videre, slik at vi kan bygge opp en stab som er enda mer effektiv når neste prosjekt settes i gang.

En modell for fremtiden
Avtalen har altså allerede gitt oppdrag til cirka 30 ingeniører  i Head Energy Solve. Selskapet har 40 ansatte totalt, og ser store vekstmuligheter for fremtiden.

– Jeg tror denne modellen kan være attraktiv for andre store kontraktører og at vi vil se en dreining i hvordan de store leverandørene gjennomfører sine kontrakter. Vi registrer allerede at flere er nysgjerrige på engineering partner-modellen, sier Haveland.

Mål om 100 ansatte om fem år
Fra starten i 2015 har de bygget opp datterselskapet til å levere en omsetning i 2017 på 39 millioner kroner.  I 2018  lander de på ca. 60 millioner kroner.

Det er bare starten.

– Vi har et mål om å ha 100 ansatte og 200 millioner kroner i omsetning i 2023. Vi tror det er mulig fordi stadig flere vil vurdere å benytte denne modellen når vi nå ser en vekst i vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet igjen. Med oljekrisen friskt i minne og mangel på kvalifiserte ingeniører er nyskapende samarbeid viktig.  . Vi har dessuten en rammeavtale med Wintershall som gir oss godt volum. 

Avtalen med Aker Solutions gjelder for 1 år, pluss opsjoner for videre samarbeid.