Baker Hughes og Ocean Installer tildelt storkontrakt for Balder X
Pressemelding
27. september 2019
Foto: Vår Energi
Baker Hughes og Ocean Installer tildelt storkontrakt for Balder X
Pressemelding
27. september 2019

Vår Energi har tildelt en SPS-kontrakt for Balder-prosjektet til et konsortium bestående av Baker Hughes og Ocean Installer.

Kontrakten er en viktig milepæl i det pågående Balder X-prosjektet der Balder og Ringhornet-feltene i Nordsjøen skal reutvikles. Prosjektet vil forlenge levetiden til Jotun FPSO til 2045 ved å modernisere installasjonen og flytte den til Balder-lisens PL001.

– Vi i Vår Energi er glade for å kunne tildele denne viktige kontrakten til BHGE og Ocean Installer. Den vil føre ny aktivitet og opprettholde kompetanse i service-industrien i Rogaland, som er i verdensklasse. Begge konsortiumselskapene har solid tilstedeværelse lokalt og store deler av konstruksjons- og ingeniørarbeidet vil komme fra lokale tilbydere, noe som vil føre til sysselsetting i regionen, sier Kristin Kragseth, CEO i Vår Energi.

De to selskapene vil, i henhold til kontrakten, utføre ingeniørarbeid, anskaffelser konstruksjon og installasjon av nye subsea produksjonssystem, umbilicals, stigerør og flytlinjer til Jotun A FPSO. BHGE og Ocean installer vil også og fjerne gammelt subseautstyr og uføre opprydningsarbeid på havbunnen.

Revitaliseringen av de Vår Energi-opererte Nordsjøfeltene Balder og Ringhorne innebærer flere store prosjektaktiviteter; som forlengelse av Balder FPSOs levetid til 2030, boring av 15 nye produksjonsbrønner i Balder-området samt 11 nye produksjonsbrønner rundt Ringhorne feltet. Disse aktivitetene vil foregå parallelt med at ordinær produksjon fortsetter på Balder- og Ringhorne-feltene.

Mer om Vår Energi sine planer på norsk sokkel får du på Operatørkonferansen.
Stavanger, 6.-7. november
Se program og meld deg på her!