IKM Testing vinner Tyra-kontrakt
Pressemelding
25. januar 2019
IKM Testing vinner Tyra-kontrakt
Pressemelding
25. januar 2019

Total E&P Danmark A/S har tildelt IKM Testing en omfattende kontrakt på Tyra re-utvikling på dansk sokkel.

Kontrakten omfatter rengjøring og klargjøring for fjerning av eksisterende plattformer med tilhørende subsearørledninger. Kontrakten som er et av de største enkeltoppdrag IKM har vunnet, vil i hovedsak bli utført i 2019 samt deler av 2020.

– Kontrakten er vunnet i hard internasjonal konkurranse, heter det.

IKM Testing vil styre prosjektet fra sitt hovedkontor på Sola. En stor mengde utstyr og personell vil bli mobilisert i Danmark når arbeidet skal utføres på feltet. IKM Testing sin kontrakt er delt i tre arbeidspakker:

  • Tømming og rengjøring av totalt 11 subsearørledninger som skal gjenbrukes. Arbeidet vil bli utført fra fartøy. Rørledningsdimensjoner er fra 2″-16″ med lengder fra 11 til 22 km.
  • Tømming og rengjøring av subsea interfield rørledninger som skal gjenbrukes. Arbeidet vil bli utført fra Tyra Øst og Tyra Vest. Totalt 8 rørledninger med dimensjoner fra 6″-24″ og lengder fra 3 – 85 km inngår i arbeidsomfanget.
  • Topside rengjøring for sikker fjerning av installasjoner på Tyra Øst og Tyra West. Totalt inngår 9 installasjoner i arbeidspakken som primært vil bli utført med kjemikalie injisert steam.

IKM Testing har hatt rammeavtale med Total E&P Danmark A/S (tidl. Mærsk Olie Og Gas) siden 2000 og har utført testing, rengjøring og inspeksjonstjenesterpå mange revisjonsstanser på dansk sokkel, men har aldri tidligere vært involvert i et så omfattende enkeltprosjekt.

– Det er svært gledelig for oss å bli vist stor tillit innen decommissioning. Fjerning av utrangerte installasjoner er et voksende marked både i Norge og internasjonalt. Denne kontrakten er en solid styrking av vårt etablerte kundeforhold til Total DK.