BHGE forlenger med Equinor
John Økland
27. august 2018
Foto: BHGE
BHGE forlenger med Equinor
John Økland
27. august 2018

ONS (Stavanger):  GE-selskapet Baker Hughes har blitt tildelt en treårig utvidelse av en rammeavtale med Equinor for subsea-tjenester på norsk kontinentalsokkel.

Det melder selskapet mandag.

BHGE vil støtte flere installasjoner, inkludert Troll, Snorre B og Tordis/Vigdis, med avtalen, som markerer mer enn 40 års samarbeid mellom selskapene.

Leveransene vil bli utført lokalt fra BHGE i Stavanger, som huser et av selskapets største sentre for havbunnstjenester, og fra kontorer i Bergen. BHGE er godt etablert i Norge, med bl.a. kompetansesenter for manifolder og tilkoblingssystemer, samt kontor- og verkstedfasiliteter i Sandvika, Trondheim,

Hammerfest, Kristiansund og Stord. Det oppgraderte anlegget i Stavanger har vært en nøkkelressurs for offshoreindustrien siden 1974, og vil gi Equinor et bredt spekter av vedlikehold- og levetidstjenester, fra produksjon, montering, inspeksjon og engineering, til reparasjon, testing, offshore feltstøtte og brønnintervensjon.

– Vi er ser fremt til å styrke vårt partnerskap og samarbeid med Equinor, og denne avtalen bygger ikke bare på det lange forholdet, men gjør det også mulig for dem å dra nytte av våre omfattende ressurser i Norge og kompetansen til mer enn 1600 engasjerte og erfarne medarbeidere. Vi ser frem til å støtte Equinor ytterligere for å øke oppetid, forbedre driftseffektivitet og styrke produktiviteten.

Det sier Tom Huuse, leder for BHGEs Oilfield Equipment-virksomhet i Norge.

BHGE ble nylig valgt som Equinors hovedbore- og brønnleverandør til åtte rigger på tre av de mest produktive og aktive felt på norsk sokkel: Troll, Oseberg og Grane. Stavanger huser også BHGEs teknologisenter for olje og gass, et knutepunkt i bransjen for å møte, diskutere og utnytte muligheter for teknologiutvikling, samarbeid, opplæring og å fremme nye talenter i fremtidens energisektor.