ConocoPhillips borer tre letebrønner på rappen – varsler nye brønner i Norskehavet
Glenn Stangeland
12. september 2019
ConocoPhillips borer tre letebrønner på rappen – varsler nye brønner i Norskehavet
Glenn Stangeland
12. september 2019

ConocoPhillips har ikke vært blant sokkelens mest aktive leteselskaper de siste ti årene.

Men nå er selskapet i gang med en letekampanje på tre brønner i Nordsjøen. De tre brønnene, Busta, Enniberg og Hasselbaink, skal bores av Leiv Eiriksson.

– De tre brønnene blir boret i området mellom Balder, Heimdal og Alvheim. Dette er et petroleumsrikt og interessant område, med flere interessante letemodeller. De tre prospektene representerer tre slike forskjellige konsepter, sier kommunikasjonsdirektør Stig Kvendseth i ConocoPhillips til petro.no.

Han opplyser videre at selskapet planlegger en kampanje av lignende art i Norskehavet i 2020/2021.

Busta er lokalisert 315 kilometer nord av Ekofisk, 15 kilometer vest av Balder/Ringhorne.  Total varighet, inkludert sidesteg og kjerneboring er estimert til 100 dager.

Enniberg er lokalisert i lisens 917 sentralt i Nordsjøen, cirka 20 kilometer øst for de produserende feltene Ringhorne/Balder.  Tidligst oppstart er forventet til 11. oktober. Total varighet, inkludert sidesteg og kjerneboring er estimert til 70 dager.

Hasselbaink er lokalisert 5 kilometer øst for Balder/Ringhorne. Tidligst forventet oppstart november. Total varighet, inkludert teknisk sidesteg og kjerneboring, samt to geologiske sidesteg er estimert til 70 dager.

Vil du ha oversikt over fremtidige letebrønner og utbyggingsprosjekter i Norge?
Prøv Petro Database gratis i 30 dager!