Deepsea Yantai har startet boringen på Duva-feltet

FOTO: John Økland
Publisert 4. november 2019

Lørdag 2. november startet boringen av den første Duva-brønnen med boreriggen Deepsea Yantai.

Neptune starter med å bore topphull for produksjonsbrønnene på Duva-feltet, som er lokalisert 14 kilometer nordøst for den Neptune-opererte Gjøa-plattformen i nordre del av Nordsjøen. Deretter skal det bores en såkalt geopilot inn i reservoaret for datainnsamling. Disse dataene vil gi mer informasjon for å optimalisere boreprogrammet. Boreperioden er planlagt å ta om lag 70 dager.

– Dette er en stor begivenhet for Neptune. Samarbeidet med Odfjell Drilling, som opererer Deepsea Yantai, fungerer veldig bra. Vi har så langt hatt en sikker oppstart, og er på plan.  Dette representerer bare starten på flere borekampanjer i Nordsjøen, sier direktør for boring og brønn Thor-Andre Løvoll i Neptune Energy.

Duvas utvinnbare ressurser er estimert til 88 millioner fat oljeekvivalenter og er forventet å ha en maksimum produksjon på rundt 30 000 fat oljeekvivalenter per dag.

Duva-feltet bygges ut med en havbunnsramme knyttet opp mot eksisterende infrastruktur på Gjøa-feltet. Det er planlagt tre produksjonsbrønner, to oljeprodusenter og en gassprodusent, med mulighet for ytterligere en produksjonsbrønn.

Etter boring på Duva-feltet vil Deepsea Yantai bevege seg bare noen få kilometer og bore avgrensnings- og produksjonsbrønner på feltet Gjøa P1, som bygges ut i parallell med Duva-feltet.

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger