Equinor + Microsoft = sant
Glenn Stangeland
20. juni 2018
Foto: Equinor
Equinor + Microsoft = sant
Glenn Stangeland
20. juni 2018

Equinor og Microsoft har inngått en strategisk partnerskapsavtale. Som en del av denne avtalen skal Equinor bidra med industriell kunnskap og forretningsbehov, for å støtte Microsoft i utviklingen av nye løsninger for industrien.

Microsoft skal levere ekspertise for å akselerere Equinors IT-utvikling, samt etablere nye regionale datasentre i Stavanger og Oslo.

Samarbeidet med Microsoft setter Equinor i stand til å utforme og fremskynde utviklingen av hensiktsmessige IT-tjenester for energibransjen, og sikre en raskere overgang til skytjenester, skriver selskapet i en pressemelding.

– Den raske teknologiutviklingen skaper nye muligheter, og samarbeidet muliggjør vår digitale reise for levere sikrere og mer effektiv drift. Equinors ambisjon er å bli en digital leder innen vår industri, og et skydatasenter i Norge vil forenkle og fremskynde Equinors bruk av skyen, sier Equinors IT-direktør (CIO) Åshild Hanne Larsen.

Det strategiske samarbeidet er nedfelt i en syvårig forbruk- og utviklingsavtale til en verdi på flere hundre millioner dollar.