Equinor overtar som utbyggingsoperatør for Wisting
Glenn Stangeland
15. oktober 2019
Johann Pleininger (t.v.), konserndirektør for oppstrøm i OMV, og Arne Sigve Nylund, Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon på norsk sokkel, undertegnet denne uken intensjonsavtalene. Bakre rekke: Knut Egil Mauseth (t.v.), administrerende direktør for OMV Norge AS, Asbjørn Løve, direktør for partneropererte felt i Equinor, og Torger Rød, prosjektdirektør i Teknologi, prosjekt og boring, Equinor.
Equinor overtar som utbyggingsoperatør for Wisting
Glenn Stangeland
15. oktober 2019

Olje- og energidepartementet har godkjent avtalen som gjør Equinor til operatør av Wisting-utbyggingen i Barentshavet.

«Da har vi ferdigbehandlet søknaden fra rettighetshaverne på Wisting om opratørskifte for utbyggingsfasen. Søknaden er godkjent», skriver ekspedisjonssjef Lars Erik Aamot i en Linkedin-oppdatering.

Som utbyggingsoperatør vil Equinor lede prosjektutvikling. I en integrert prosjektorganisasjon vil personell fra OMV ha ledende posisjoner innen undergrunn, boring og aktiviteter i forbindelse med forberedelser til driftsfasen. OMV tar over driften når feltet er satt i produksjon.

Wisting vil bli bygget ut med en flytende produksjonsenhet. Trolig et konsept som likner på Equinors Johan Castberg-utbygging.

Avtalen omfatter også at selskapene skal samarbeide for å finne den beste løsningen for utbygging og tilknytning av Hades/Iris-funnet til eksisterende infrastruktur. Avtalen innebærer at OMV forblir operatør.

«Equinor blir operatør for utbyggingsfasen, mens  OMV – som har gjort funnet, overtar igjen i produksjonsfasen. Det er en klok løsning selskapene har blitt enige om.  Den styrker både OMV, Equinor og Wisting-utbyggingen; . rettighetshaverne har altså skapt et kolombiegg. Nå ser vi frem til at Wisting-funnet blir den neste utbyggingen i Barentshavet», skriver Aamot.

[annonse]

OPERATØRKONFERANSEN
Stavanger 6.-7. november
Se program og deltakerliste og meld deg på her!