Publisert 14. november 2019

Olje- og energidepartementet godkjente torsdag utbyggingsplanen for oljefeltet Tor 2 i Nordsjøen. Forventet produksjonsstart er i fjerde kvartal av 2020.

Tor II planlegges som en undervannsutbygging med to havbunnsrammer hvor produksjonen føres via en ny 14 km lang rørledning til Ekofisk-feltsenter for prosessering og videre transport.

— Det er flott å se at gamle felt kan få nytt liv. Tor har allerede vært i drift i 37 år. Nå er en ny utbyggingsplan godkjent og det er klart for et «Tor-comeback» i 2020. Gjennom aktiv innsats fra oljeselskapene og teknologiske framskritt vil Tor II skape nye arbeidsplasser og store inntekter til fellesskapet, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

Oljefeltet Tor ligger i Nordsjøen og var i produksjon fra 1978 til 2015. Med godkjenningen ligger det an til at feltet vil være i gang igjen i fjerde kvartal 2020. Utbyggingen skjer gjennom en havbunnsutbygging tilknyttet Ekofisk. Utvinnbare reserver er anslått til om lag 68 millioner fat oljeekvivalenter.

— Ved at Tor II kobles opp mot Ekofisk-feltet bidrar det til effektiv utnyttelse av eksisterende infrastruktur. Aktiviteten i Ekofisk-området illustrer hvor viktig næringen er for sysselsetting i hele landet. Bare på Ekofisk er det sysselsatte fra alle landets fylker og fra 240 norske kommuner, sier olje- og energiminister Freiberg.

De totale investeringer i utbyggingen er anslått til 6,1 milliarder kroner.

Det er antatt at en stor del av kontraktsverdien i utbyggingsfasen vil tilfalle norske bedrifter. Rettighetshavergruppen består av ConocoPhillips (30,66 pst.), Total (48,2 pst.), Vår Energi (10,82 pst.), Equinor (6,64 pst.) og Petoro (3,69 pst.).

Oversikt over kommende letebrønner, feltutbygginger, riggkontrakter og riggklassinger – prøv Petro Database!

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger