Har fått PUD-fritak for Gullfaks Opal Sør – før letebrønnen er boret
Glenn Stangeland
4. oktober 2019
Har fått PUD-fritak for Gullfaks Opal Sør – før letebrønnen er boret
Glenn Stangeland
4. oktober 2019

Equinor er såpass sikre på å finne hydrokarboner i prospektet Gullfaks Opal Sør at selskapet har søkt om å få sette funnet i produksjon på direkten.

Olje- og energidepartementet har godkjent at utredningsplikten er oppfylt og kravet om innlevering av utbyggingsplan er frafalt. 

Det viser dokumenter petro.no har fått tilgang til.

«Forekomsten er et prospekt med høy funnsannsynlighet og begrenset volum. Dersom funn bekreftes settes forekomsten umiddelbart i produksjon via eksisterende infrastruktur på Gullfaks-feltet», skrev Equinor i søknaden.

Gullfaks Opal Sør vil etter planen produsere mot Gullfaks A-plattformen i perioden 2019-2024. Prospektet er anslått å inneholde rundt 10 millioner fat oljeekvivalenter.

Brønnen skal etter planen bores av Askeladden innen utgangen av året. Det er estimert en boreperiode på 90 dager.

«For å få bedre økonomi i boreaktiviteten er det viktig å kunne ta flere brønner på samme ramme samtidig. Opal og Opal Sør er derfor planlagt boret etter hverandre for å spare ett flytt. Ett vinterflytt kan utgjøre så mye som 120 millioner kroner. Dette utgjør cirka 1⁄4 av borekostnaden for Opal Sør», ifølge operatøren.

Boreoperasjonen for Opal Sør er fra Q-ramme der det er to ledige slisser Equinor er såpass sikre på å finne hydrokarboner i prospektet Gullfaks Opal Sør at selskapet har søkt om å få sette funnet i produksjon på direkten. Olje- og energidepartementet har godkjent at utredningsplikten er oppfylt og kravet om innlevering av utbyggingsplan er frafalt. 

Vil du ha oversikt over fremtidige letebrønner og utbygginger på norsk sokkel?
Prøv Petro Database – gratis i 30 dager, deretter 790 kr/mnd