Har landet kontrakter verdt over 100 millioner kroner
Thomas Bergstøl
15. januar 2019
Foto: Thomas Bergstøl
Har landet kontrakter verdt over 100 millioner kroner
Thomas Bergstøl
15. januar 2019

Evnen til å produsere kreativt og problemløsende skreddersømutstyr for rigg-aktører som Seadrill, Rowan, Odfjell, Saipem og Transocean, har ført til sterk ordrevekst for den sørlandske utstyrsleverandøren Future Production.

– I løpet av de siste par månedene, har vi landet kontrakter for i overkant av 100 millioner kroner, hvor den største er for leveranser til Seadrill. Vi er ganske fornøyd med utviklingen mot slutten av 2018 og framtidsutsiktene for 2019, forteller CEO i selskapet, Torstein Bringa.

Kontraktene bidrar til å sikre et solid oppsving i selskapets økonomi.

– Hele årsomsetningen vår for 2017 var for eksempel på i underkant av 80 millioner, så det er klart at slike kontrakter har stor betydning for en liten aktør. Nå gleder vi oss til årene som kommer, sier Bringa.

Eksklusiv rammeavtale med Weatherford

Future Production er ingeniør-bedriften utenom det vanlige. Der vanskelige utfordringer på rigger trenger nytenkning, stepper gjerne Future Production inn som kreativ problemløser.

Bringa nøler ikke selv med å kalle selskapet for en «Petter Smart-bedrift».

– Vi har få eller ingen katalogprodukter og leverer alltid spesialtilpassede produkter til kundene våre. Vi reiser for eksempel gjerne ut til en rigg for å se nærmere på et problem før vi reiser hjem for å utvikle en løsning. Det gjelder å fokusere på det enkle i det kompliserte, fortsetter han.

Sammen med evnen til kreativ problemløsning, har Future Production en særlig kompetanse på såkalte «Managed Pressure Drilling-systemer». Dette har tidligere landet dem en eksklusiv rammeavtale som leverandør til amerikanske Weatherford.

– Rapportene fra Weatherford sier for eksempel at våre MPD-produkter fører til at ikke-produktiv tid på borerigger kan reduseres fra opptil 40 timer til helt nede i 10 minutter ved igangsetting av MPD-operasjoner. Dette gir Weatherford store besparelser på operative kostnader, og er selvfølgelig noe vi er veldig stolte av.

Rammeavtalen kom som et resultat av at selskapet åpnet kontor i Houston.

– Markedet for MPD-operasjoner har vi ellers veldig tro på, og vi ser store muligheter for videre vekst innen dette segmentet.

Vil vokse

Som følge av ordreveksten, har arbeidsstokken til Future Production blitt betydelig større. Organisasjonen teller nå totalt 36 ansatte, hvorav 8 er innleid, hovedsakelig bestående av mekaniske ingeniører og industri-designere.

– Vi ser positivt på markedet fremover, og jeg mener det fundamentale i bransjen ser bra ut, så lenge tumultene i verdensøkonomien holder seg noenlunde i sjakk. Derfor trenger vi også flere folk som er dyktige mekaniske ingeniører, som kan tenke ut av boksen og som er flinke til å snu seg rundt. Vi vil vokse videre, sier han.

Bringa er også ivrig på å få med at det ikke kun er rigger som kan nyte godt av kreativiteten til Future Production.

– Rigger er selvsagt hovedfokuset vårt, men vi har også kompetansen til å lage løsninger for andre deler av offshore-industrien, avslutter han.