Har tatt Tommeliten Alpha ett steg nærmere utbygging
Glenn Stangeland
9. mai 2019
Foto: ConocoPhillips
Har tatt Tommeliten Alpha ett steg nærmere utbygging
Glenn Stangeland
9. mai 2019

ConocoPhillips og resten av partnerskapet i Tommeliten Alpha har tatt en beslutning om konkretisering (BOK) for prosjektet.

Det bekrefter operatøren overfor petro.no.

– Beslutningen om konkretisering er nå tatt, og arbeidet med konsept-studier er startet for en mulig utbygging av Tommeliten A. Eierne evaluerer en utbygging av feltet med en multifase-tilknytning til Ekofisk-senteret, og bruk av eksisterende prosessanlegg og eksport-system, sier kommunikasjonsdirektør Stig Kvendseth i ConocoPhillips Norge til petro.no.

Valg av utbyggingsløsning er planlagt i løpet av neste år, altså 2020.

Equinor solgte i høst sin andel av Tommeliten Alpha-funnet til PGNiG for til sammen 220 millioner dollar, tilsvarende 1,8 milliarder kroner. Det polske selskaper er nå største eier i Tommeliten Unit med en andel på 42,38 prosent. ConocoPhillips har en eierandel på 28,26 prosent, mens Total og Vår Energi eier henholdsvis 20,23 og 9,13 prosent.

Tommeliten Alpha er et gass/kondensatfunn som ble gjort i 1976. Netto utvinnbare ressurser i funnet er, ifølge Oljedirektoratets faktasider, 19,52 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter.