Publisert 11. desember 2018

Tekst og foto: Thomas Bergstøl

Identec Solutions, som leverer systemer for personell-sporing har landet flere store kontrakter på norsk sokkel.

Både Equinor og Aker Solutions, samt flere utbyggingsfelt, er blant de nye kundene. Totalverdien på kontraktene er opp mot 50 millioner for selskapet med tilholdssted på Andøya utenfor Kristiansand.

– Vi skal installere vårt system for personell-sporing på samtlige installasjoner på Johan Sverdrup, Martin Linge og Johan Castberg for Equinor, Yme for Maersk Drilling/Repsol, samt Ula-feltet hos Aker BP, forteller Vidar Borgen, VP Sales Oil and Gas i Identec Solutions.

Trådløs personell-sporing
Personell-sporingssystemet til Identec gjør at samtlige arbeidere ombord på en offshore installasjon til enhver tid kan lokaliseres, uten behov for noen former for manuell registrering fra den enkelte.

– Hver arbeider bærer en såkalt rfid-brikke rundt halsen. Denne er hele tiden i dialog med forskjellige beacons ombord på installasjonen. Når man logger inn i softwaren vår, kan man dermed hele tiden se hvor hver enkelt arbeider befinner seg. Dermed kan man også alltid gi korrekte rapporter til redningsmannskap eller annet støtteapparat ved kriser eller ulykker, forklarer Borgen.

Han forteller at det fremdeles foretas manuelle registreringer av personell-bevegelser på flere offshore-installasjoner, noe han mener innebærer stor risiko i en krisesituasjon.

– Alle vet at sikkerhet på feltene er svært viktig, og ved krisesituasjoner er det avgjørende for redningsoperasjonen at man til enhver tid vet hvor de enkelte arbeiderne befinner seg. I dette perspektivet hever vårt system personell-sikkerheten på feltene betraktelig, fortsetter han.

Skal bygge global tilstedeværelse
I tillegg til eksisterende kunder som ConocoPhillips, OSM Offshore, Maersk Drilling og Neptune Energy, vil de nye kontraktene, ifølge selskapet selv, bidra til at «noen mørke år» nå blir tilbakelagt.

Administrerende direktør Urban Siller fra selskapets hovedkvarter i Østerrike retter nå fokus mot rekruttering av medarbeidere, samt videre global ekspansjon.

– Vi har folk i Abu Dhabi, Storbritannia, Australia og USA, og vi ønsker en videre global vekst. Innen offshore har vi et veldig nisjefokusert produkt, og vi får svært gode tilbakemeldinger på dette. Dette gjør at vi kan bli valgt av store selskaper, som igjen bærer oss ut videre i verden, sier Siller.

– Men olje-installasjoner er faktisk ikke det største markedsområdet vårt, forklarer han, og peker på at Identec også er en storleverandør innenfor segmentene gruve- og tunnelarbeid, samt havne- og container-sporing.

Siller mener det er et kvalitetsfortrinn at selskapet utvikler systemene i eget hus helt fra bunnen av.

– Dette gjør at vi kan tilby kunden et helhetlig produkt som ikke er et lappe-teppe av forskjellige moduler. Det eneste vi ikke gjør selv er produksjonen av detaljkomponenter, utdyper han.

Den norske avdelingen til Identec er forøvrig et resultat av en tidligere sammenslåing med selskapet Wtek fra Kristiansand. Identec har dermed lange tradisjoner og røtter fra sørlandsk it-industri.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger