Publisert 11. oktober 2019

Ingrid Sølvberg tar over som direktør i Oljedirektoratet etter Bente Nyland.

Sølvberg ble utnevnt av kongen i statsråd i dag, 11. oktober. Olje- og energidepartementet har ikke fastsatt dato for når hun tiltrer i stillingen.

Direktørstillingen i direktorat lyses ut som åremålsstilling på seks år, med mulighet for en ny seksårsperiode. Bente Nylands andre åremålsperiode går ut ved nyttår.

Ingrid Sølvberg (49) er sivilingeniør innen marinteknologi fra Norges tekniske høgskole (NTH, nå NTNU). Hun tiltrådte som direktør for utbygging og drift i Oljedirektoratet i juni 2014. Hun begynte sin karriere i Statoil (nå Equinor) i 1995 som undervannsingeniør, og fikk sin første lederstilling i 2004. Sølvberg har hatt en rekke lederstillinger, og var blant annet direktør for plattformteknologi og marine undersøkelser i perioden 2007-2010 og deretter HMS-direktør for midt- og nedstrømsvirksomheten i selskapet.

I 2012 gikk hun til Centrica som kommersiell leder, før hun i 2013 tiltrådte som direktør for Norskehavet og Barentshavet i OD. Hun har hatt styreverv i Norges geotekniske institutt (NGI) og Ship Manouvering Simulator Center (SMSC).

Siste fra forsiden

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger